foto Liesbet Merens Kalligrafie

Hallo, ik ben Liesbet.

Ik maak heel graag iets moois met mijn handen, dat kan knippen, plakken, boetseren, schilderen, schrijven of nog iets helemaal anders zijn.

De voorbije zomer ontdekte ik dat mijn ‘creatieve job’ als grafisch vormgever, helemaal niet zo creatief is. Elke dag zat ik voor een computerscherm aan een zelfde bureau en slechts af en toe kon ik eens iets tekenen of schilderen. Ik reserveerde voornamelijk dat ‘maken’ voor mijn avonden en weekends. Ik experimenteerde al een tijdje met letters schrijven en tekenen.

Bij het aanleren van Moderne Kalligrafie had ik een ‘aha gevoel, dat is het’. Hier kan ik veel kanten mee uit: de basis is eenvoudig aan te leren, maar je kan ook met de reeds gekende letters je creativiteit gebruiken. Ik hou van de vrijheid en tegelijk de concentratie die moderne kalligrafie vereist. Dat dan nog eens samen met anderen doen, lijkt mij echt plezant: vandaar dat ik nu workshops ‘Moderne kalligrafie’ geef en af en toe een kalligrafie café geef. Naar de toekomst wens ik de workshops uit te breiden: voor gevorderden, andere technieken zoals brushlettering, je eigen inkt mengen,…

Hieronder een paar beknopte lijstjes van boeken, workshops, e.a. waar ik veel aan had, afsluitend met mijn verlanglijstje voor de toekomst.

 

 Ik volgde deze workshops:

Ik las en oefende met de volgende boeken materialen:

 

Mijn verlanglijstje: