Waarom ik startte met Liesbet Merens Kalligrafie

Moderne Kalligrafie Persoonlijk

Liesbet kalligrafeert

Vandaag wil ik mijn persoonlijk verhaal vertellen, hoe en waarom ik kwam tot Liesbet Merens Kalligrafie. Normaal ga ik mijn blog voor creatieve inspiratie of praktische kalligrafie tips gebruiken, maar vandaag gaat het helemaal over mijzelf, hoe ver ik de voorbije maanden geraakt ben. Want daar ben ik wel trots op.


Mijn verhaal begint in mei 2017 met een wake-up call van het ergste soort. Vorig jaar moest ik afscheid nemen van mijn papa. Nadat hij ziek werd, ging hij zeer snel achteruit en stierf hij 10 dagen later. Mijn familie en ik bleven verweesd achter. Anderzijds begon ik me daardoor ook vragen te stellen over mijn eigen leven ivm mijn werk, mijn leven zonder kinderen,...


Loopbaanbegeleiding

Een eerste stap deed ik door een afspraak met een loopbaanbegeleider te maken. Ik vroeg me af of mijn job als grafisch vormgever wel bij me paste. Uit die gesprekken kwam wel dat een job als graficus wel bij mijn talenten past. Alleen geloofde ik zelf niet zo in die talenten. Men raadde me aan om te werken aan mijn zelfvertrouwen.


Coaching

De tweede stap volgde in de zomer: ik maakte een eerste afspraak met mijn coach, Kim van Living it. Het klikte en we konden naast dat zelfvertrouwen wel nog andere zaken tackelen.

Na verschillende sessies, begon ik op mijn nieuwe pad te wandelen, het voelde onzeker maar wel goed. Ik sleutelde aan mijn bijberoep en koos om voluit te gaan voor moderne kalligrafie. Ik oefende al een dik jaar met hand lettering en moderne kalligrafie en had ontdekt dat ik daar heel veel creativiteit in kwijt kan. In deze drukke tijden, kom ik ook echt tot rust als ik die pen vastneem en in de inkt dop.


Workshops Moderne Kalligrafie

Ik vertelde tijdens die coaching-sessies veel over moderne kalligrafie en wat het met me deed om te oefenen en kalligraferen. Het idee groeide om mijn enthousiasme te gebruiken om de techniek aan anderen te leren. Het hielp enorm dat mijn coach me uitdaagde ook hierin mijn grenzen te verleggen. Ik testte al een eerste keer de inhoud van de workshop uit met mijn man en mijn nichtje, een rechts- en linkshandige vrijwilliger. Ik kon toen al zien dat het met de juiste instructies mogelijk is gemakkelijk de basis van moderne kalligrafie aan te leren. Het gaf moed om een groter groepje samen te stellen. In december hield ik dan 2 try-outs voor mensen die ik kende. Ik bleef zo telkens kleine stappen vooruit zetten.


Het echte werk

In het nieuwe jaar startte ik dan met 2 uitverkochte basis-workshop voor telkens 10 personen. Wauw, het overtrof mijn verwachtingen. Ik kan je eerlijk zeggen dat die 10 man aan mijn tafel in onze living me heel wat spanning gaf. Spreken voor een grote groep was voor mij al een 15-tal jaar geleden van mijn chiro-tijd.

De workshops starten telkens met een korte uitleg over mijzelf, ik informeer dan naar de deelnemers vanwaar hun nieuwsgierigheid en interesse in moderne kalligrafie komt. Ik herken in hen veel van mijzelf, telkens willen ze nieuwe creatieve uitdagingen aangaan. Iets nieuws leren is enerzijds buiten je comfort-zone gaan, maar je krijgt ook energie van iets nieuws aan te leren.

Naarmate de workshop vordert en iedereen na de uitleg over de basismaterialen, aan de slag gaat met pen en inkt, stroomt die spanning bij mezelf helemaal weg: ik begin elke keer te glimlachen: ja, ze zijn vertrokken ;)

 

Nog eens terugblikken

 

 

Ik leerde in het afgelopen half jaar ook dat verdriet en blijheid ook naast elkaar er kunnen zijn. Een foto, getrokken eind december, ter illustratie van die glimlach die terug is.

 

Liesbet Merens Kalligrafie

Als ik nu stilsta wat er de voorbije jaren op mijn pad gepasseerd is, is dat wel heel wat. Maar ik heb wel voor het eerst het gevoel dat ik terug de juiste weg gevonden heb. Ik ben zelf graag creatief bezig en nu kan ik mensen bij elkaar brengen die dat ook graag doen. Ik kan hen iets leren en inspireren, maar geloof me, ik leer ook elke keer van hen. 

Ben je nu wel benieuwd wat die moderne kalligrafie eigenlijk is? Dan kan je deze blog blijven volgen, want ik ga proberen hier regelmatig inspirerende blogs te posten vnl. over moderne kalligrafie maar dus ook af en toe een persoonlijke post.

Je kan ook thuis aan de slag gaan met een starterskit moderne kalligrafie of je kan ook een basis workshop moderne kalligrafie volgen waar geen voorkennis vereist is.


Oudere post Nieuwere post

Related Posts

Kalligrafieboeken inspiratie uit de VS.
Kalligrafieboeken inspiratie uit de VS.
I'm back!!! Ik ben terug thuis na een heerlijke reis in de VS. We reden 2 weken rond in Florida en keken onze ogen ui...
Read More
Een blik achter de schermen: wenskaarten 'Bakje Troost'.
Een blik achter de schermen: wenskaarten 'Bakje Troost'.
*** De warme actie is momenteel afgesloten. We konden een opbrengst van 321,77 euro storten voor kom op tegen kanker ...
Read More
Winkeltip: Kalligrafie materialen scoren bij Creacorner
Winkeltip: Kalligrafie materialen scoren bij Creacorner
Ik ontdekte de winkel Creacorner doordat één van mijn workshop-deelnemers uit het Brusselse me hierover een tip gaf. ...
Read More