Vier stops in Amsterdam voor Paper Lovers

Paper Lover Winkeltip

Inspirerende quote in Amsterdam ©pic:lmkalligrafie

Hieronder mijn eigen shortlist van een paar winkels die als stationery lover zeker de moeite zijn om te bezoeken in Amsterdam. Ik ging eind vorig jaar naar de masterclass ‘Moderne Kalligrafie’ van Kijkkalligrafie. Aangezien het een hele treinrit was vanuit Brussel, besloot ik in de namiddag een paar papierwaren winkels te bezoeken. Ontdek hieronder mijn top 4:

 

Gevel en interieur Papier, Amsterdam ©pic:lmkalligrafie

  1. Vlieger

Bij Vlieger ga je, als op zoek bent naar een bepaald kleur van kaarten, papier of enveloppen. Je komt de winkel binnen en je kan werkelijk je ogen uitkijken. De rekken met papier stapelen zich letterlijk op tot tegen het plafond. Trapladdertjes staan klaar om tot aan de bovenste schappen te kunnen. Op de 2de verdieping kan je nog wat teken- en verfmaterialen kopen. Ik zag ook dat ze van Zig Cartoonist wat spitse en brushpennen hadden die je ook kan gebruiken voor moderne kalligrafie. Het assortiment ‘kalligrafie’ is niet groot, ik zou er vooral voor het papier naartoe gaan. Of voor hun collectie washi tape (o.a. van Masking tape en Nichiban), die is ook zeer groot.

Aankopen bij Papier, Amsterdam ©pic:lmkalligrafie

Ik kocht er lichtgevend papier, een paar mengpotjes en een penseel om me aan brushlettering te wagen.

*** Vlieger Amstel 34, 1017 AB Amsterdam

 

 Gevel Poshumus, Amsterdam ©pic:lmkalligrafie

  1. Posthumus

In een zijstraat van de drukke Kalverstraat, ligt een speciale winkel: Posthumus. Ben je op zoek naar een stempel dan ben je hier aan de juiste adres. Ze hebben een enorm grote collectie en maken ook stempels op maat. Je vindt er ook alle benodigdheden om te stempelen: vele soorten stempelkussens, embossingpoeder en bijhorend verwarmingsapparaat. Maar ik was eigenlijk nieuwsgierig naar hun lakstempels. Hiervan hebben ze ook een zeer uitgebreid assortiment.

Interieur en aankopen bij Posthumus, Amsterdam ©pic:lmkalligrafie

Toen ik mijn eerste lakstempel en bijbehorende lakstaafjes afrekende aan de kassa, kreeg ik ook nog een zeer duidelijke uitleg. Ik kon niet wachten om mijn eerste kaartje met lakstempel de deur uit te sturen. Ondertussen oefende ik al eens op de pakjes van kerst,… Laat ik zeggen dat er nog progressie mogelijk is ;)

*** Posthumus Sint Luciënsteeg 23 /25, 1012 PM Amsterdam

 

 Gevel Bloke, Amsterdam ©pic:lmkalligrafie

  1. Bloke

Deze winkel liep ik eigenlijk toevallig binnen, toen ik van het ene naar het andere adres wandelde. De winkel bevindt zich in mijn favoriete deel van Amsterdam: ‘De Negen Straatjes’. Het is hier vooral kijken, iets minder kopen en inspiratie opdoen. De producten in de winkel zijn eigenlijk gericht op een mannelijk publiek, maar konden toch ook mijn interesse wekken. Ze hebben een deel papierwaren, mooi schrijfgerei en voor de rest zijn alle producten ook zo mooi verpakt. Ik zou hier al een kadootjes kopen om de mooie grafische stijl van sommige verpakkingen.

Interieur Bloke, Amsterdam ©pic:lmkalligrafie

Over alles is nagedacht, ook de inrichting van de winkel vond ik met z’n vintage look mooi. De winkel heeft o.a. volgende mooie merken: Analog, Men's Society, Palomar, Ridley’s Sport Games,…

Ik ga dit adresje zeker onthouden voor een volgend bezoek aan Amsterdam met manlief. Hij zal hier graag even uitrusten tussen het -voor hem- eindeloos windowshoppen door. 

*** Bloke  Bloke is helaas permanent gesloten 

  Gevel Like stationery, Amsterdam ©pic:lmkalligrafie

  1. Like Stationery

De winkel van Like Stationery is gevuld met heel mooie papierwaren, pennen, kalenders, notaboekjes,… Als paper-lover word ik hier zo ontzettend blij van. De winkel is zeer sober en licht ingericht, alle aandacht gaat naar de mooie papier- en schrijfwaren.

Interieur Like Stationery, Amsterdam ©pic:lmkalligrafie

Er staan in de winkel ook mooie oude meubels en een paar objecten die mee dienst doen als meubilair, zo staat er een mooie piano waarop zelf ook kaartjes uitgestald staan. Ik kocht er een paar mooie risograph kaartjes. De winkel is een project van Nederlandse Sanne Dirkzwager, die hier haar eigen producten verkoopt naast merken zoals: Blackwing, Quaderno, Ystudio, Kaweco, …

De Prinsenstraat heeft naast Like Stationery nog andere leuke winkeltjes om in rond te slenteren.

*** Like Stationery Prinsenstraat 24 1015DD, Amsterdam

Gevel bloemenwinkel Amsterdam ©pic:lmkalligrafie

Een citytripje naar Amsterdam, is altijd een goed idee. Ik ga bij een volgend bezoek ongetwijfeld opnieuw langs bij de winkels uit mijn shortlist. Ik voeg er wel graag nieuwe adressen aan toe. Heb jij nog een ultieme paper lover tip? Deel deze dan in de comments hieronder. Wanneer ik nog eens met de trein naar Amsterdam reis, bezoek ik dan ook graag nog nieuwe adresjes.

 


Oudere post Nieuwere post

Related Posts

Winkeltip: Kalligrafie materialen scoren bij Creacorner
Winkeltip: Kalligrafie materialen scoren bij Creacorner
Ik ontdekte de winkel Creacorner doordat één van mijn workshop-deelnemers uit het Brusselse me hierover een tip gaf. ...
Read More