Kijk mee hoe een 'Workshop brush lettering KLEUR' eraan toe gaat.

Aquarel Brushlettering Workshop

Kleur brush lettering

Nam je nog niet deel aan een workshop? Of toch wel, maar ben je benieuwd naar een andere workshop? Ik laat je zien hoe een workshop brush lettering kleur verloopt. 

De workshop is geschikt voor brush lettering beginners en gevorderden. De focus ligt op het blenden van de kleuren in de letters. We gaan op zoek naar mooie kleurverlopen. Tijdens de workshop zien we iets minder letters dan bij een gewone basis workshop brush lettering. Je leert wel 3 technieken om kleur in je brush lettering te brengen

De workshop start met een korte uitleg en demonstratie van de brush lettering materialen. Je krijgt je starterskit mee naar huis.

Materialen workshop brush lettering kleur

In je starterskit 'brush lettering kleur' zit een flyer met een alfabet en de uitleg over de basislijnen. Daarnaast krijg je 3 Tombow ABT dual brush pennen in de primaire kleuren. Deze top brush pennen geven het meeste kleur en dus ideaal om mooie overgangen mee te maken. Je krijgt ook nog een penseel, want hiermee kan ook zoals met een blend brush pen je kleuren mengen. Een pakketje met A5 aquarel papier krijg je er ook bij. Op aquarelpapier geven de brushpennen het kleurrijkste resultaat. Dit alles zit mooi verpakt in een stijlvolle doos, waardoor je materialen netjes samen blijven.

 

Nadien ontdek je hoe je Brush pennen kan gebruiken als aquarel-techniek. Het thema kleur is meteen duidelijk.

Aquarel brush lettering kleur

De inkt in de brushpen wordt op een gedeelte van de rechthoeken aangezet en nadien met een vochtig penseel verder verdeelt tot we een mooi kleurverloop krijgen. Je kan de kleuren ook op die manier mengen om kleur verlopen te krijgen van bvb van roze naar paars naar blauw. De cirkels en de rechthoeken zorgen om te starten voor een groter vlak. Verder in de workshop wordt het nauwkeuriger werken eens we binnen de letters blijven. 


Voor sommigen is het onderdeel van de basislijnen herhaling, maar ook hier gebruiken we verschillende kleuren. De eerste basislijnen schrijven we met de veegtechniek.

Veegtechniek Brush lettering kleur

Voor de veegtechniek voorzie ik een plastic velletje. Hier kan je dan een donkere kleur op uitkleuren. Nadien neem je een lichtere kleur om in de donkere vlek te vegen. Begin met de laatste (de lichte) brush pen te schrijven en je krijgt een mooi kleurverloop van links naar rechts. Schrijf nadien je lichte brush pen nog wat uit op een klad velletje. Zo bewaren je brush pennen optimaal en hoef je geen zorgen te maken dat de donkere kleur zou achterblijven op de lichte brush pen. 

Een volgende reeks basislijnen oefenen we samen met de blend-techniek. De oefenbladen zijn op verschillende papiersoorten geprint, zodat je deze kan uittesten.

Blend techniek brush lettering

Bij de blend techniek ga je voor een verticaal kleurverloop. Zelf kies ik vaak een donkere kleur onderaan om zo schaduw te simuleren. Hier schrijf je met een lichte kleur je letter of woord. Nadien ga je op een gedeelte van de letter donkerder aanzetten. Je kan nu met een vochtig penseel (opgelet! niet te veel water gebruiken) de donkere kleur mengen met de lichte om zo een mooie overgang te maken. Deze techniek lukt ook met een blend brush pen en deze zijn tijdens de workshop ook aanwezig om uit te testen. 

Ergens tussendoor is er tijd voor een pauze met koffie/thee en een zoet gebak. Je kan dan ook door de (oefen)boeken snuisteren.

Brush lettering boekenHet zijn de boeken waarmee ikzelf vele brush lettering technieken leerde. De meeste boeken zijn van Carla Kamphuis en Kelly Creates. Maar ook het boek van Martine van Studio Suikerzoet is de moeite en het boek van May & Berry is geweldige inspiratie. 


Omdat de nadruk op kleur ligt, zie je iets minder letters tijdens de workshop, maar je leert ze wel kleurrijk versieren. 

Brush lettering kleur

Brush lettering kleur versieren

Heb je zin gekregen om in deze regenachtige dagen met veel kleuren te werken? Kijk eens op de workshop agenda voor de volgende brush lettering workshop kleur. Ik schreef ook een blogpost over de basis brush lettering workshop.

Ken je de schrijf techniek van brush lettering al? Dan raad ik je de Tombow Dual brush pennen aan: deze geven heel veel kleur! Samen met het boek 'brush pen love' kan je nog een stap verder zetten en illustreren met je brushpennen. 

Tot ziens op één van de volgende workshops?


Oudere post Nieuwere post


Laat een bericht achter

Berichten worden goedgekeurd voor publicatie.

Related Posts

8 redenen om een workshop brush lettering te volgen
8 redenen om een workshop brush lettering te volgen
Altijd al nieuwsgierig geweest of een workshop brush lettering misschien iets voor u is? Hier zijn alvast een 8 reden...
Read More
Kalligrafie dagboek - week 27 en 28
Kalligrafie dagboek - week 27 en 28
Ik sloeg een weekje over met mijn dagboek, maar ik bleef wel verder oefenen. In deze blog toon ik wat ik de voorbije ...
Read More
Kalligrafie dagboek week 26
Kalligrafie dagboek week 26
Op maandag was het zo'n mooi weer (het begin van de kleine hittegolf in België), dat ik me met een deel van mijn kall...
Read More