Kalligrafie wordt terug mijn hobby

Persoonlijk

Photo by Fuu J on UnsplashIk schrijf deze laatste blog omdat 'Liesbet Merens Kalligrafie' gaat stoppen.

Ik heb heel erg genoten van het workshop geven, het praten over kalligrafie en brush lettering, samenkomen met gelijkgestemden. Ik groeide enorm de laatste jaren, leerde heel veel bij van anderen. Maar daarnaast merkte ik ook dat het zowel fysiek als mentaal heel veel van me vroeg. Vooral voor een groep mensen staan, dat blijft toch nog steeds buiten mijn comfort-zone. Het idee, dat ik nog meer voor een groep zou moeten staan, meer lessen of workshops geven, om comfortabel te kunnen leven, deed me maar doorhollen. Begin december waren de batterijen echt plat. 

Ik bedacht me dat ik de tijd niet had om mijn bedrijf alleen te laten groeien. Dat het al een hele tijd geleden was dat ik zelf nog genoten had om rustig te kalligraferen of prutsen. Mijn hobby en passie werden mijn werk en hield me dag en nacht bezig. 

Ik besloot om het roer opnieuw terug te draaien. Ik contacteerde mijn vorige werkgever of ik er eventueel als grafisch vormgever opnieuw aan de slag kon. Dat werd heel positief beantwoord wat ik zelf als een opluchting ervaarde. Ondertussen werkte ik er al enkele dagen en het voelt als thuiskomen.

Sinds ik begin december de beslissing nam, speelde ik met het idee om het bedrijf even te laten rusten, opnieuw voltijds te werken en te zien hoe het verder zou lopen. Nu een maand verder ben ik heel wat rustiger. Ik heb me verzoend met het idee mijn bedrijf te sluiten. Kalligrafie wordt opnieuw mijn hobby. 

Wat betekent dit concreet:

  • Ik geef nog 3 workshops moderne kalligrafie/brush lettering: 
    • 11 maart 2019: Workshop Moderne Kalligrafie, Het Stadsmagazijn Antwerpen
    • 21 maart 2019: Workshop Brush lettering, Huis Noisette (volzet)
    • 21 maart 2019: Workshop Moderne kalligrafie: Huis Noisette
(inschrijvingen lopen via Het Stadsmagazijn en Huis Noisette)
  • Er komen solden in de webshop die starten op zaterdag 4 januari 2019

  • In februari 2019, rommel ik ook nog in mijn persoonlijke kalligrafie- en knutselspullen en komt er een 2de hands verkoop

  • Eind maart 2019, sluit ik defintief de deuren van 'Liesbet Merens Kalligrafie'.

Ik ben vooral heel heel dankbaar voor het enthousiasme van de deelnemers bij het geven van de workshops. De berichtjes en foto's die ik achteraf nog ontving. De shoppers die gebeten door het 'lettering'-virus aankopen deden in mijn webshop. Echt, jullie waren fantastisch!

Dan wil ik graag afsluiten met een quote dat ik voorbij zag komen:

Tevreden omzien naar wat was is de beste manier om onbevangen aan iets nieuws te beginnen.

Ik wens je in 2020 heel veel tijd voor maken.

 

 

 


Oudere post

Related Posts

De webshop sluit voor een weekje
De webshop sluit voor een weekje
Morgen sluit de webshop voor een weekje. Je kan blijven bestellen, maar de pakjes worden pas vanaf 4 november verstuu...
Read More
Personal: Ik lijk steeds meer op... mijzelf
Personal: Ik lijk steeds meer op... mijzelf
* warning* Net voor mijn verjaardag, sta ik stil bij mijn voorbije levensjaar, het wordt dus een persoonlijke blog. Z...
Read More
Waarom ik startte met Liesbet Merens Kalligrafie
Waarom ik startte met Liesbet Merens Kalligrafie
Vandaag wil ik mijn persoonlijk verhaal vertellen, hoe en waarom ik kwam tot Liesbet Merens Kalligrafie. Normaal ga i...
Read More