Kalligrafie dagboek - week 29

Dagboek

Ik raak wat achterop met mijn wekelijkse mailing en bijhorende blogposts. Dit deel dateert van een paar weken geleden,  toen ik deelnam aan de inkerbell cocktail challenge op Instagram. Het ge-oefen van deel één zat in een vorige blogpost.

Graag laat ik je ook zien hoe ik tot zo'n quote kom. Soms gaat er één half schetsje aan vooraf, soms meerdere schetsen. 

Op 22 juli poste ik de 'Margarita' opdracht. Ik wilde wel eens een illustratie of een aanzet ervan combineren met wat brushlettering. Ik koos die week om wat kleiner te gaan werken en mijn brushlettering met een fijne brush pen (een Tombow fudenosuke - WS-BH)  te schrijven. De illustratie wilde ik wat meer kleur geven door de Edding brushpennen meer te gebruiken als aquarel-techniek. Wat korte lijnen tekenen en dan met een fijn penseel de kleuren te mengen. 

Oefenvellen - Margarita brush lettering ©liesbetmerens.beIk wilde graag 'margarita' opsplitsen en in één vierkantje krijgen. Zo kan het glas op de achtergrond (door de lichte aquarelkleuren van de brushpennen) er bovenaan en onderaan uitkomen. 

Je kan zien dat ik even testte met de Ecoline en Edding 1340 brushpennen voor het aquarel effect. Het Rhodia papier is goed om een quote te oefenen en samen te stellen. Maar voor het mengen met water werkt het iets minder goed. 

Margarita @liesbetmerens.be

Het definitieve ontwerp maakte ik op een aquarel papier. Het smalle formaat kwam doordat ik de laatste 3 opdrachten op 1 aquarel pagina wilde krijgen (om een beetje papier sparend te werken ;)

Ik bracht als finishing touch ook nog wat accentjes met witte gelpen aan. 

Materiaal gebruikt voor Margarita quote:

• Ecoline brush pennen: nrs. 201 (lichtgeel) en 601 (lichtgroen) @royaltalens
Edding 1340 brushpennen: nrs. 26 (grijs) en 14 (donkergroen)⁠
Tombow fudenosuke - WS-BH @tombowusa⁠
• Witte accenten: Uniball witte gelpen @uniball_fr
Aquarel papier @tombowusa⁠

Long island iced tea ©liesbetmerens.be

Op 25 juli poste ik de 'long island iced tea' lettering opdracht.  Hiervoor maakte ik een snelle schets op Rhodia papier. Je kan zien, dat ik iets minder rustig was. Ik ging te snel met mijn zwarte brushpen over het aquarel gedeelte, waardoor het gedeeltelijk uitliep. Helemaal links bovenaan, zie je het hele begin van een brush lettering ontwerp: gewoon in potlood, een quote of naam opsplitsen. Ik zocht ook nog een goede grijze brush pen om in de ijsblokjes een beetje schaduw te tekenen. 

De blauwe stipjes op mijn Rhodia-velletje kwam door een ander oefensessie waar ik met een Molotow pen met maskeervloeistof ging testen. 

Long island iced tea ©liesbetmerens.be

Materiaal gebruikt voor de Long Island Iced tea quote:⁠
• Ecoline brush pennen: nrs. 237 (donkeroranje) en 236 (lichtoranje) @royaltalens
Edding Brushpennen 1340 @edding_nl - nrs.: 13, 26 en 82⁠
Tombow Fudenosuke WS-BH zwart @tombow_benelux
Aquarel papier @tombow_benelux

Mimosa ©liesbetmerens.be

Op 29 juli, was één van mijn favoriete cocktails aan de beurt: een Mimosa (champagne of schuimwijn gemengd een fruitsap naar keuze). Ik koos natuurlijk voor een lichtroze versie. 

Ook hier wilde ik de naam opsplitsen en binnen een vierkant blijven. Bij mijn testvelletje zie je ook die Molotow pen met maskeervloeistof, waar ik het bij de vorige quote over had (de blauwe stipjes). Ik gebruikt de pen hier om de bubbels te kunnen uitsparen in het roze aquarel-gedeelte. 

MImosa ©liesbetmerens.be

 Bij deze quote had ik aan een paar materialen genoeg, om er kleur en sfeer in te brengen. Ik accentueerde de bubbels van de schuimwijn wel met stipjes van een witte gelpen. Ik tekende ook nog wat 'spatjes' aan de buitenzijde van het glas om het wat speelser te maken. 

Materiaal:⁠
Edding Brushpen 1340 @edding_be: nr. 9⁠
• Penseel⁠
• Fijn zwart stiftje: Pigment liner van @staedtler_benelux⁠
• Witte stipjes in de bubbels: Uniball witte gelpen @uniball_fr⁠
Aquarel papier @tombow_benelux

Nadat ik deze challenge helemaal had voorbereid, was ik klaar om meer met kleur te experimenteren. Een beter moment kon de 'Pretletter Summer school' dus niet starten. In een volgende blog laat ik je meekijken wat er daar allemaal mijn tekentafel passeerde. 


Oudere post Nieuwere post

Related Posts

Kalligrafie  dagboek - week 23
Kalligrafie dagboek - week 23
* 5 minuten leestijd * De voorbije week, had ik na mijn vakantie, onverwacht een extra week vrijaf. De lange freelanc...
Read More
Kalligrafie dagboek - week 27 en 28
Kalligrafie dagboek - week 27 en 28
Ik sloeg een weekje over met mijn dagboek, maar ik bleef wel verder oefenen. In deze blog toon ik wat ik de voorbije ...
Read More
Kalligrafie dagboek week 26
Kalligrafie dagboek week 26
Op maandag was het zo'n mooi weer (het begin van de kleine hittegolf in België), dat ik me met een deel van mijn kall...
Read More