Kalligrafie dagboek - week 27 en 28

Brushlettering Dagboek Moderne Kalligrafie

Overzicht cocktail challenge

Ik sloeg een weekje over met mijn dagboek, maar ik bleef wel verder oefenen. In deze blog toon ik wat ik de voorbije 2 weken oefende. Het is een verslag van een instagram challenge waar ik besloot aan deel te nemen. Ik vind het leuk hier aan deel te nemen om zo voor mezelf niet te hoeven zoeken naar een opdracht. En het is ook leuk om te zien wat anderen met dezelfde opdracht doen en zo andere letteraars te leren kennen. 
Ook leuk aan deze opdracht, het is niet dagelijks dat je iets moet posten, maar om de 3 dagen, wat ik iets beter vind. En cocktails hebben iets zomers en zijn meestal kleurrijk wat ook mijn verbeelding aanwakkert. 

Op instagram kan je meevolgen met de volgende hashtag #inkerbellcocktailchallenge of onder de profielen van @inkerbelldesign, @studiorosanne en @prullemupke.

Ik besloot me buiten de cocktail namen ook nog te houden aan 1 soort materiaal. Ik koos om enkel voor brushpennen te kiezen. Aangezien er nog workshops brush lettering aankomen die specifiek over KLEUR gaan, ging ik hier de uitdaging aan om mijn brushlettering te focussen op kleur en hoe je je letters kan versterken door kleurverlopen, schaduw- en *blink*lijntjes toe te voegen. 

Aprerol spritz ©liesbetmerens.be

Voor de eerste opdracht Aperol Spritz, koos ik mijn letters te blenden (hier toegepast op de lichte oranje letters). Je schrijft dan je letters in een lichte kleur. Nadien ging ik er met een donkerdere kleur onderaan over. Je kan de beiden dan blenden of met een blender brushpen of opnieuw met de lichte kleur waar je de letters de eerste keer mee schreef. 

De zwarte letters schreef ik met een fijne brushpen: een Tombow fudenosuke WS-BH. En ook de sinaasappel tekende ik met aanwijzingen uit het boek brushpen love van Carla Kamphuis met Edding 1340 brushpennen. Het ontwerp zelf, tekende ik op mijn geliefde Rhodia Pad

Opdracht 2: Cosmopolitan, mijn lievelingscocktail. 

Cosmopolitan ©liesbetmerens.be

Ook hier koos ik voor de blend-techniek en combineerde ik 2 soorten brushpennen: een Edding 1340 en een Tombow ABT. Beiden zijn op waterbasis en dus perfect te combineren.  Voor een extra effect tekende ik er een wit lijntje in het midden van de dikke lijnen van de letters met een gel pen. Hiervoor laat je de eerdere lijnen met de brushpennen goed drogen. 

Opdracht 3: Pina Colada. Persoonlijk ben ik niet echt een fan van de smaak van de cocktail maar ik vond het toch een leuke opdracht. 

pina colada ©liesbetmerens.be

Ik koos deze keer voor de 'veegtechniek' om een kleurverloop (van groen naar geel) in de letters van links naar rechts te creëren. Bij de veegtechniek kleur je met een brushpen van een donkere kleur op een plastic oppervlak. Dan ga je met een brush pen van een lichte kleur hierover voor je begint te schrijven. Je krijgt hierdoor een overgang van een donkere naar lichte kleur in je brushlettering. ⁠

Ik combineerde hier 2 soorten schaduw: het zwarte lijntje tegen de letters en een lichtgrijze bredere schaduw net naast het zwarte lijntje. ⁠

Ik las op de blog van lettering daily een interessant artikel van @skribsinner over het geven van schaduwen aan je letters: 5 verschillende manieren! Om zo je letters wat meer dimensie te geven. ⁠

Als extra effect tekende ik op de letters nog een extra wit lijntje met een gelpen om zo een 'schittering' toe te voegen.
Ben je benieuwd naar het vervolg van mijn cocktail challenge? Ga dan kijken op mijn instagram-pagina @lmkalligrafie
Wil je graag ook je brushlettering kleurrijker maken? Dit kan ik je aanleren tijdens één van volgende workshops: op 17 augustus of op 26 oktober. Deze workshops zijn geschikt voor beginners als voor gevorderden.

 


Oudere post Nieuwere post

Related Posts

Kalligrafie dagboek week 26
Kalligrafie dagboek week 26
Op maandag was het zo'n mooi weer (het begin van de kleine hittegolf in België), dat ik me met een deel van mijn kall...
Read More
Boekrecensie 'Letters' en het werkboek van studio met marjet
Boekrecensie 'Letters' en het werkboek van studio met marjet
Mijn eerste Nederlandstalige boek over moderne kalligrafie (na het Engelstalige Nib+ink), was Letters! van Studio met...
Read More
Kalligrafie dagboek - week 25
Kalligrafie dagboek - week 25
De voorbije week oefende ik wat brushlettering met de fijne Tombow fudenosukes in kleur. Deze week zag ik dat Carla K...
Read More