Kalligrafie dagboek week 26

Brushlettering Dagboek Moderne Kalligrafie

Op maandag was het zo'n mooi weer (het begin van de kleine hittegolf in België), dat ik me met een deel van mijn kalligrafie materiaal op het terras installeerde. Ik oefende verder aan Module 4 van de Flourishing workshop.

Ik startte met wat opwarmingsoefeningen (cirkels en ovalen) in potlood, nadien ging ik nog wat oefenen op de krullen op de basis-stam. Die tekende ik ook eerst in potlood, zodat ik de vorm nog wat kon corrigeren en gommen voor ik ze met pen en inkt kon overtrekken. Best wel veel nauwkeurig kalligraferen die flourishings.

Flourishing practice - module 4 - studio Rosanne online course

Nadien ging ik verder op de letters van groep 1, daarbij kan je krullen vanuit die basisstam maken. Ik beperkte mij tot de letters A, H en I voor deze avond. 

Oefenen van krullen aan kalligrafie alfabet

Letters A, H en I flourishing practice

Omdat het zo'n mooi weer was en ik de avond nog niet voor tv wou gaan hangen, haalde ik nog wat materiaal naar buiten om wat ijsjes te gaan tekenen met mijn brushpennen met instructies van het Brushpen Love boek van Carla Kamphuis. 

Practice drawing with brushpen love

Op donderdag, was het nog steeds terrasjestijd ;) Dus ging ik weer met mijn materiaal aan de tuintafel zitten. Ik startte echter binnen. Ik keek heel aandachtig naar de instructies in de video's en bereidde voor elke regel op de oefenbladen een letter voor in potlood. Dus video kijken, pauzeren, tekenen, video terugspoelen en nog wat corrigeren. 

Hoofdletters groep 1 - flourishing cursus

Zo ging ik met 2 voorbereidde A4-bladen op terras zitten. Ik oefende de letters met pen en inkt. 

Hoofdletters Copperplate oefenen - Flourishing cursus - module 4

Een zeer lange geconcentreerde oefensessie, met als resultaat slechts 2 A4-bladen. Ik blijf het verbazend vinden hoe hard je moet vertragen voor kalligrafie. Ik denk steeds, ja dat oefen ik snel op een paar blaadjes in een uurtje. Maar als je effectief alle tips van de cursus wil opnemen en oefenen, gaat het heel wat trager. 

De hoofdletters van het Copperplate heb ik ook nog niet helemaal in mijn hand, vandaar dat het extra lang duurt voor ik die 'voorbeelden' goed krijg. 

Hoofdletters groep 1 - Flourishing cursus

Benieuwd naar het materiaal dat ik gebruikte?


Krijg je graag elke maandag een inspiratie blogpost in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in op de mailinglijst.

 

*** 
De meeste linken zijn informatief, enkel de linken naar de website van bol.com zijn onderdeel van een partnerprogramma. De boeken worden voor jou niet duurder, ik ontvang enkel een kleine commissie bij elke aankoop via die linken. 
***


Oudere post Nieuwere post

Related Posts

8 redenen om een workshop brush lettering te volgen
8 redenen om een workshop brush lettering te volgen
Altijd al nieuwsgierig geweest of een workshop brush lettering misschien iets voor u is? Hier zijn alvast een 8 reden...
Read More
Kalligrafie dagboek - week 29
Kalligrafie dagboek - week 29
Ik raak wat achterop met mijn wekelijkse mailing en bijhorende blogposts. Dit deel dateert van een paar weken geleden...
Read More
Kalligrafie dagboek - week 27 en 28
Kalligrafie dagboek - week 27 en 28
Ik sloeg een weekje over met mijn dagboek, maar ik bleef wel verder oefenen. In deze blog toon ik wat ik de voorbije ...
Read More