8 redenen om een workshop brush lettering te volgen

Brushlettering Workshop

Groep brush lettering

Altijd al nieuwsgierig geweest of een workshop brush lettering misschien iets voor u is? Hier zijn alvast een 8 redenen om deel te nemen aan een basis workshop brush lettering. Brush lettering is de meest toegankelijke vorm van moderne kalligrafie. Het leren sierlijk schrijven van letters met dunne en dikke letters kan je creativiteit opnieuw aanwakkeren of gewoon een ontspannende hobby zijn waar je helemaal zen van wordt.

1. Je krijgt top materialen om mee te werken én je mag een starterskit mee naar huis nemen.

  Materialen brushlettering workshop
  In de starterskit, zit een flyer met een Brush lettering alfabet en extra info over de basislijnen. Daarnaast zit er een oefenblok in: een Rhodia Dot pad A5. Je krijgt ook 3 verschillende brush pennen, om de techniek te oefenen: een edding 1340 brush pen (beste brush pen voor starters ), Tombow ABT Dual brush pen (een zeer kwaliteitsvolle brush pen waar je heel groot mee kan schrijven) en een fijne Tombow fudenosuke brush pen (waarmee je de letters van het moderne kalligrafie alfabet kan oefenen). 

  Al deze materialen zitten in een mooie doos zodat je materialen handig samen blijven. Je krijgt tijdens de workshop nog aparte oefenbladen, deze krijg je natuurlijk ook mee.  In je starterskit zitten enkel zwarte brush pennen, omdat deze ideaal zijn om je basislijnen en letters te oefenen. Tijdens de workshop kan je ook andere kleuren gebruiken en testen. 

  2. We nemen de tijd om de basis goed onder de knie te krijgen

  Je brush pen goed vasthouden, het ligt niet meteen voor de hand, heb ik gemerkt tijdens de workshops. Er zitten vaak deelnemers aan mijn tafel die brush pennen kochten maar er uiteindelijk niet graag mee werkten. Nadat ze de techniek goed oppikten tijdens de workshop, zijn ze opgelucht dat ze hun eerdere aankoop nu toch zullen kunnen gebruiken. 

  Basislijnen oefenen

  3. Je krijgt extra inspiratie, door boeken door te bladeren

  Ik heb ondertussen een heel aantal brush lettering en moderne kalligrafie boeken verzameld en neem deze steeds mee naar de workshops. Tijdens de 2u30 durende workshop is er steeds een pauze moment voorzien, om een praatje te maken, eens in de boeken te bladeren of wat extra vragen te stellen.  

  4. Stap-voor-stap leer je je letters samen stellen tot een quote 

  Die basislijne, waarmee we starten zijn belangrijk, omdat je daarmee de letters opbouwt. Tijdens een workshop springen we ook altijd even vooruit tot de woorden. Ideaal is dat je pas aan woorden start eer je de letters onder de knie hebt. Maar zo kan ik uitleggen hoe je die letters dan uiteindelijk aan elkaar kleeft. 

  Opbouw woorden brush lettering

  5. Er is ook tijd voor te doodelen.

  Er is niets leuker dan eens je letters aan het oefenen bent, je zit al met al je materiaal uitgestald, je hand opgewarmd. Dan kan je even de tijd uit het oog te verliezen door wat uit te proberen, je eigen stijl wat te zoeken. 
  Doodle tijd brush lettering
  Gewoon ontspannen bezig zijn met brush pennen, kleuren uittesten. Een bloemenkrans maakt je quote helemaal af én is lekker ontspannend om de workshop mee af te ronden. 

  Doodle tijd 2 brush lettering

  6. Mooie locatie met een hapje en een drankje.

  De workshop brush lettering gaat door op twee mooie locaties: mijn eigenste woonkamer in Halle is er eentje van. Daarnaast geef ik ook in samenwerking met de bloemenwinkel Puur Passie workshops in Tollembeek. 

  Toevallig hebben beide locaties een strakke moderne inrichting met een betonnen gietvloer. Voor de workshops overdag valt er op beide plaatsen ook veel daglicht binnen via de grote schuiframen.

  Halverwege de workshop is er ook steeds een pauze, je kan je hand en lichaam wat laten rusten en ontspannen om pijnlijke spieren te vermijden. Maar ook om een heerlijke koffie of thee te drinken, iets te snoepen en eventueel je eerste ervaringen te delen.

  7. Je zit samen aan tafel met gelijkgestemde creatievelingen.

  Locatie workshops

  Heel vaak komen mensen die elkaar kennen opnieuw tegen tijdens een workshop. Of ontdekken ze dat ze met een buurvrouw aan tafel zitten. Tijdens de losse gesprekken valt er dus vaak een kennissen-link te vinden tussen de deelnemers. Maar even goed leren ze elkaar pas kennen en blijken ze een gemeenschappelijke creatieve hobby te hebben of zijn ze beiden op zoek naar meer creativiteit in hun leven. Voor mezelf is het elke keer ook aangenaam tateren met nieuwe of bekende gezichten hoe ze creativiteit in hun leven brengen. Wat me telkens een energie boost en inspiratie geeft na afloop van zo'n workshop.

  8. Deelnemers van de workshops krijgen een kortingscode van -15% voor aankopen in de webshop.

  Stap voor stap vul ik mijn webshop met brush lettering materialen om zo aan de vraag te beantwoorden van vele deelnemers: waar koop ik nog extra materiaal? Sommige materialen zijn moeilijker te vinden anderen kan je dan weer in de tekenwinkel vinden. Na een workshop weet je misschien beter wat je graag nog wil aankopen en met de korting van 15% is dat meteen ook leuker. Kijk je zelf graag ook eens welke brush lettering materialen in mijn webshop te vinden zijn: https://liesbetmerens.be/collections/brush-lettering

  Volg je graag eens een basis workshop brush lettering, dan vind je hier de agenda: https://liesbetmerens.be/pages/agenda

  Ik schreef ook een blogpost over de brush lettering workshop: kleur.

  Dan zie ik je op een volgende brush lettering workshop?


  Oudere post Nieuwere post

  Related Posts

  Kalligrafie dagboek - week 25
  Kalligrafie dagboek - week 25
  De voorbije week oefende ik wat brushlettering met de fijne Tombow fudenosukes in kleur. Deze week zag ik dat Carla K...
  Read More
  Tekenen met Brushpen love
  Tekenen met Brushpen love
  Het nieuwste boek van Carla Kamphuis kwam dit jaar uit op Creative life. Ik zat al sinds de eerste berichten over het...
  Read More
  Schetsen op vakantie
  Schetsen op vakantie
  * 6 minuten leestijd * Tijdens mijn voorbije vakantie wilde ik graag eens mijn kalligrafie- en brushpennen thuis late...
  Read More