2018 in cijfers

@liesbetmerenskalligrafie

Vandaag de laatste dag van 2018 en ik kies er voor om een uur in mijn bureau te verdwijnen om een laatste blogje te schrijven over de cijfers van 2018. Ik heb eigenlijk helemaal niets met cijfers, integendeel, ik heb het moeilijk om cijfers te begrijpen en te onthouden. Ik wilde gewoon eens het resultaat weten van die stap naar volledig zelfstandige. Ik verplaatste de voorbije dagen de iMac van mijn burean naar ons keukeneiland. In mijn vrije dagen wilde ik niet in mijn bureau kruipen en zo kon ik Bart sneller als hulplijn inroepen ;). Zo zat ik in de keuken mijn facturen in een excelletje te kopiëren. Ik wilde natuurlijk zover geraken dat ik alle cijfers inbracht en die dan kon omzetten in een taart, in verschillende kleuren. Dat versta ik wel ;) 

Ik ga je verder niet vervelen met de cijfers, ik vermoed dat het ook niet je dada is. Maar de balans na 3 maanden voltijds zelfstandige is positief (oef!). Ik combineer werken als grafisch freelancer met het geven van moderne kalligrafie en brush lettering workshops. De voorbije maanden waren druk, maar ik heb er ook van genoten, vooral van alle nieuwe dingen die op mijn pad kwamen. 

En hieronder het lijstje waar ik echt fier op ben: DE CIJFERS VAN 2018

Van de 17 workshops, ging er 13 workshops met voldoende inschrijvingen door.

Ik leerde 122 creatievelingen starten met moderne kalligrafie of brush lettering.

Samen met mijn mama en zussen verkocht 640 wenskaarten ‘bakje troost' voor de warmte week – goed voor een opbrengst van € 321,77 voor Kom op tegen Kanker. 

Voor 2019 staan er momenteel al 12 workshops gepland, waarvan er mede dankzij Lies en Davy van Puur Passie al 5 uitverkocht zijn.

Ik ben heel dankbaar, hoe het voorbije jaar gelopen is: de kansen, ontmoetingen en vertrouwen dat ik gekregen heb. Daar klink ik straks met een glaasje bubbels op en start met veel goesting aan 2019.

Ik wens je vele creatieve uren in het nieuwe jaar!


Oudere post Nieuwere post