News

Tekenen met Brushpen love

Aquarel Boek Brushlettering Tekenen

Tekenen met Brushpen love

Nadat ik me de Brushletter boeken van Carla Kamphuis aanschafte en doorwerkte, was ik heel benieuwd naar het tekenen met brushpennen. Volg in deze blogpost mee hoe ik een eerste tekening samen met het stappenplan in het boek maak met een geslaagde tekening als resultaat. Ikzelf vind het moeilijkste van creatief bezig zijn, is starten... en dit boek kan je enorm helpen om die eerste stap te zetten.

Meer lezen →


Kalligrafie dagboek - week 24

Dagboek Moderne Kalligrafie

Kalligrafie dagboek - week 24

Deze week oefende ik wat minder dan tijdens de eerste week dat ik een kalligrafie dagboek bijhield. Ik had een paar dagen een grafische opdracht in de verre Kempen, waardoor ik heel lange dagen maakte en er weinig van kalligrafie in huis kwam. Hierdoor heb ik wel het boek Handlettering en illustratie in je bullet journal van Anne Jorinde Kuiper (Gouden Lijntjes) helemaal uitgelezen. Benieuwd om het zelf eens uit te testen in de bullet journal die hier al een tijdje klaarligt en waar ik al met potlood heb durven schrijven :) Het lijkt mij een heel goeie manier om te plannen maar...

Meer lezen →


Schetsen op vakantie

Brushlettering Drawyourday Illustration urbansketchers

Schetsen op vakantie

Ik koos tijdens onze reis naar Florida niet te kalligraferen maar te tekenen. Ik nam een schetsboekje met een paar pennen mee om af en toe een mooi uitzicht op papier te zetten. Weinig tekenmaterialen meenemen, heeft met geholpen om af en toe in een schaduwplekje wat creativi-tijd aan mijn vakantie toe te voegen. Ik schetste 1 dag op 2 dagen.

Meer lezen →


Kalligrafie dagboek - week 23

Boek Brushlettering Dagboek Moderne Kalligrafie Tekenen

Kalligrafie  dagboek - week 23

* 5 minuten leestijd * De voorbije week, had ik na mijn vakantie, onverwacht een extra week vrijaf. De lange freelance-opdracht waar ik sinds oktober 2018 voltijds als grafisch vormgever werkte, had voor de komende week geen opdracht. Het eerste moment, dacht ik, da's niet leuk zo van vakantie terugkomen. Maar ik was teruggekomen met met heel veel energie, die zou ik de komende week in mijn kalligrafie-activiteiten kunnen steken. Ik zag op reis ook dat manlief er dagelijks een blogpost kon afwerken en ik dacht dat ik misschien ook eens wat meer wilde bloggen. Ik heb ondertussen wat vooruit gewerkt om...

Meer lezen →


Kalligrafieboeken inspiratie uit de VS.

Boek Brush Lettering Hand Lettering Krijtbord tekenen Moderne Kalligrafie

Kalligrafieboeken inspiratie uit de VS.

Ik ben terug thuis na een heerlijke reis in de VS met héél wat kalligrafie-boeken inspiratie. Hieronder een overzichtje van de nieuwe boeken die ik op mijn eigen verlanglijst heb toegevoegd. Ik heb hoogstens gebladerd in de boeken en ze niet meegenomen. In mijn klein handbaggage trolleytje zou dat toch niet gelukt zijn. 

Meer lezen →